"Železnice Srbije" registrovane kao akcionarsko društvo

Bez autora
Jun 29 2011

"Železnice Srbije" 24. juna 2011. godine registrovane su kao akcionarsko društvo, pa tako više nisu javno preduzeće i od tog datuma rade pod punim poslovnim imenom Akcionarsko društvo "Železnice Srbije". Odluku o promeni pravne forme i Odluku o izmenama i dopunama osnivačkog akta Javnog preduzeća "Železnice Srbije" Vlada Republike Srbije usvojila je 26. maja. Akcionarsko društvo "Železnice Srbije", čiji je stopostotni akcionar i osnivač Republika Srbija, osnovaće četiri zavisna društva kapitala i to: Društvo za obavljanje delatnosti upravljanja javnom železničkom infrastrukturom, Društvo za obavljanje delatnosti javnog prevoza putnika u železničkom saobraćaju i održavanje voznih sredstava u toj vrsti prevoza, Društvo za obavljanje delatnosti javnog prevoza robe u železničkom saobraćaju i održavanje železničkih voznih sredstava u toj vrsti prevoza i Društvo za obavljanje delatnosti upravljanja nepokretnostima i drugom imovinom društva.

"Železnice Srbije" registrovane kao akcionarsko društvo"Železnice Srbije" 24. juna 2011. godine registrovane su kao akcionarsko društvo, pa tako više nisu javno preduzeće i od tog datuma rade pod punim poslovnim imenom Akcionarsko društvo "Železnice Srbije".

Odluku o promeni pravne forme i Odluku o izmenama i dopunama osnivačkog akta Javnog preduzeća "Železnice Srbije" Vlada Republike Srbije usvojila je 26. maja.

Akcionarsko društvo "Železnice Srbije", čiji je stopostotni akcionar i osnivač Republika Srbija, osnovaće četiri zavisna društva kapitala i to: Društvo za obavljanje delatnosti upravljanja javnom železničkom infrastrukturom, Društvo za obavljanje delatnosti javnog prevoza putnika u železničkom saobraćaju i održavanje voznih sredstava u toj vrsti prevoza, Društvo za obavljanje delatnosti javnog prevoza robe u železničkom saobraćaju i održavanje železničkih voznih sredstava u toj vrsti prevoza i Društvo za obavljanje delatnosti upravljanja nepokretnostima i drugom imovinom društva.

Predviđeno je i da kontrolno, odnosno matično društvo i zavisna, odnosno podređena društva, čine Akcionarsko društvo "Železnice Srbije".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik